Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen pro přesnost:

Nevzpomínám si, že by v dobách, kdy jsem maturoval (1957), byl jiný náhradní termín maturity, než ten zářijový. Pravda - přijímačky jste mohl dělat i bez maturity.

Maturity byly obdobně centralizované - jen jsme se museli obávat, zda zadání z chraplajícího školního rozhlasu (napojeného na celostátní rozhlasové vysílání) uslyšíme.

Závěr: Ono se toho zase tolik za těch několik desetiletí nezměnilo. Jen technické možnosti jsou jiné.

0 0
možnosti

1957... (já taky).

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že kdyby existoval náhradní termín, dejme tomu za dva týdny (jak píše pan Chlumský), tak by se mnozí maturanti na ten první, řádný, hodili marod, v domnění, že se za dva týdny ještě stačí něco doučit.

A co když ti skutečně nemocní se nestihnou uzdravit ani za dva týdny? Pak další náhradní termín?

Takový je život. Mnoho věcí nevyjde, ale v těch ztrátách může člověk nalézt něco nového a třeba lepšího. Ta nemoc nám dává signál, že věci mají být jinak.

1 0
možnosti

Máte pravdu, ale přece to nikdy nebylo jinak. Nebo tam, kde jste vy maturoval byl nějaký druhý termín, třeba za dva týdny, pro ty, co byli nemocní? Mně přečetli maturitní otázky (pro písemnou část) v rádiu. Dovedete si představit, že by pro "druhé kolo" maturit znovu rozvezli další sadu maturitních otázek? Stejné náklady jako pro první kolo a o peníze přece jde až v první řadě.

0 0
možnosti
Foto

Především si myslím, že celé centralizované hodnocení maturit je obrovský kšeft.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS