Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zrizeni statu plus/minus stejne, platy zlomku Rakouskych, sice muzete mit svoji knajpu, ale to se mohlo uz za komancu. Hubu si clovek otevrel v hospode za komancu a kdyz to udelate dnes, tak vas napominaji neco o rohlicich za 20 hl., cestovat muzete a to je snad nejvetsi rozdil.

0 0
možnosti

R^

Ano! Já také nevěřím, že se dožiji konce komunismu v Čechách! Proč? Protože občané stále v postkomunistickém Česku volí bývalé i současné komunisty, estébáky, korupčíky, nenávistné lháře, papaláše pohrdající druhým člověkem, pohrdající pravdou, pohrdající lidskou svobodou, demokracií a právním státem! Mnozí jakoby toužili po obnovení protektorátu imperiálního Ruska a přátelství s čínskými komunisty pohrdajícími člověkem.

Vše se může vrátit! Usilují o to nejen komunisti a okamurovci, ale i babišovci a klausovci! Sílí u nás antidemokratické tendence, falešný nacionalismus, neúcta k pravdě a neúcta k druhému člověku! U nás totálně absentuje pravicové myšlení, nedokážeme se spoléhat sami na sebe s osobní odpovědností a příliš se spoléháme na stát. Tím spolu s hybridní válkou, přímo voláme po totalitě!

Komunismus byl postaven na závisti a nenávisti vůči schopným lidem! Dokud se nenávisti, závisti, lži a neúcty k pravdě nezbavíme, nezbavíme se ani komunismu!

:-)

4 0
možnosti

Mate nade vsi pochybnost pravdu pane Simku. Komunismus stale trva! Dukazem toho je komunisticke usporadani statu predstavene Gottwaldem 1.1.1949. Toto bolsevicke usporadani oblasti-kraju mu bylo narizene Stalinem a KSC byla takto organizovana od roku 1929 kdy Gottwald provedl bosevizaci strany. V roce 1998 tehdejsi predseda vlady a soucasny prezident Zeman (jako byvaly clen KSC) nevedel nic lepsiho nez Klemuv system okopirovat, navic zlovolne zprasit historicke zemske hranice. Takze komunistycky system stale efektivne existuje!

2 0
možnosti

Už v 70. letech minulého století se začalo propagovat po vzoru SSSR, že většina obyvatelstva musí mít alespoň maturitu. Tato absurdní myšlenka vedla k tomu, že zájem o učňovské školy rok od roku klesal, až situace dospěla k dnešnímu stavu, kdy většina z nich přestala existovat. Nároky na veškeré studium se stále snižovaly, a tak ti, kteří by měli problém ještě před 15 - 20 lety absolvovat lepší učňovský obor, dnes hrdě mávají maturitním vysvědčením, které by nebyli schopni dříve získat.

A výsledek? Nejsou nejen řemeslníci, ale chybí i řada kvalitních absolventů středních i vysokých škol.

Takto skončilo naše školství a my všichni na to, bohužel, doplácíme.

8 1
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu v tom, že už v sedmdesátých letech se začalo s maturitami blbnout, ale i tak bylo učňovské školství na vysoké úrovni právě za vlády těch komunistů. Zlom a chaos a boj o zachování učňovského školství přišel až po sametovce. Dnešní fachmani, kteří umí spoustu věcí i mimo svůj obor, jsou právě odchovanci socialistických učňovských škol. Určitě jsou i nějací mladí, ale já když potřebuji cokoliv v domácnosti nebo na zahradě spravit, volám svému osmdesátiletému známému. Ten musí bohužel také opravovat práci po mladších řemeslnících - to jsou zhusta takoví patové a matové, kteří práci moc nerozumí, zato si za ni účtují spoustu peněz.

6 1
možnosti

Pane doktore, to ale vůbec, ale vůbec není o nějakých pozůstatcích komunismu. S řemeslníky to bude už jen horší, pokud jich dostatečně velký počet nenalákáme z Ukrajiny či Ruska, kde ještě nějací jsou. Prostě nejsou a nebudou. Staří končí a systém téměř žádné, ze známých důvodů, neprodukuje. Podívejte se kdo v Česku staví, pracuje ve stavebnictví. Podělím se s váma o osobní zkušenost. Před dvaceti lety jsem si zařizoval v Belgii pronajatý dům. Peníze nebyly problém a přesto mně to trvalo poctivé tři měsíce než to dospělo do finále. Dovoz čehokoli, oprava čehokoli v domě, týdny. To bylo v době, kdy u nás, když jste koupil koberec a nechal jste si ho položit, tak pokud jste se někde zdržel a nedorazil dost rychle domů, tak tam na vás už dva maníci čekali a nervózně klepali kladívkama. Jó to byla doba, kdy ještě řemeslíků, vychovaných tím socialismem bylo dost. Když jsme to zařizovací martýrium skončili, seděli jsme s manželkou v obýváku a civěli do blba. Zeptal jsem se jí na co myslí. Ona, že na to, proč jsme vlastně těma klíčema zvonili. Já myslel na to samé. Ty služby tam tehdy byly jak u nás za socíka. A pochybuji, že se to vylepšilo.

4 2
možnosti

V objektu v centru Prahy, kde ještě pracuji, je výborná firma na úpravu šatstva, hojně navštěvovaná a prostory u nás neustále rozšiřuje. Pro zajímavost je ruská - i dělnice jsou spíše Rusky nebo Rusky z Ukrajiny. Problém není ve vašem "komunismu", je v tom, že Čechům resp. Češkám taková práce nevoní. Mzda možná není ten hlavní důvod.

2 1
možnosti
Foto

Právě komunismus odnaučil lidi mít rádi práci, být na ni hrdý, usilovat o něco. Navíc se dnes máme až moc dobře. Nouze přece naučila Dalibora housti.;-)

4 5
možnosti
Foto

I27v87a47n 81M73a53r69e49k

29. 5. 2020 20:00

Řemeslníci? Ti paradoxně zmizí možná dříve, než vámi propagovaní komáři. Být dnes řemeslníkem není "in", aneb kde vzít a nekrást?;-(

1 2
možnosti
Foto

Kde prosím Vás propaguji bolševiky? Nečetl jste jiný příspěvek?

3 0
možnosti

R^

"socialisticky pracovat, kapitalisticky žít" K. Kryl

6 0
možnosti
Foto

Dýcháte podle potřeb a možností? A běda tomu, kdo by vám v tom bránil. Pak jste komunistou a žijete až do konce svých dnů v komunismu.

1 3
možnosti
Foto

Tak si to zkuste za plného provozu třeba na křižovatce nad Letenským tunelem. A to byla stavěna v rámci budování komunismu! ;-D

4 0
možnosti

No vidíte, a někteří z těch, co se jim zakázka nevyplatí, budou stát žádat o podporu, že nemohli kvůli koronaviru pracovat...

7 1
možnosti

Pokud se jedná o ty řemeslníky, tak to nemá s komunismem nic společného. Četl jste Saturnina?

3 1
možnosti
Foto

Jirotka je humor. Nicméně soudím, když budu potřebovat peníze, tak se musím snažit. Tohle komunismus dokonale odboural. Dalo se žít bez kloudné práce. A sociální stát v tom jako dobrý učedník pokračuje

3 1
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 20,44
  • Průměrná čtenost 1238x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik