Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na Bulovce si reakce lékařů vysloužil ředitel nemocnice svým cynismem vůči lékařům!

Lékaři požadují:

1) Dodržování zákonů ohledně přesčasů bez nuceného fixlování!

2) Lékaři odmítají odsloužit 300 hodin měsíčně celkem! To je odsloužení tři let hodin za dva roky!

3) Od Listopadu dostávali jen třetinu vypočtené částky!

4) Politici před 12 lety slibovali platy ve výši 3,5 průměru, aby se lékařům vysmáli, že domluvené referendum neplatí, a lékařům dál dávali jen 40.000,-Kč za běžný počet hodin!

5) Nejsou lékaři, nejsou zdravotní sestry, nejsou peníze a dosud to politiky nezajímalo! Fialova vláda je první, která je ochotna to řešit!

6) Zvolili jsme postkomunistické, nepřirozené, konstruktivistické zdravotnictví podvodně hledající dostupnou, kvalitní zdravotní péči zadarmo! To je podvod především na chudých občanech!

0 0
možnosti

Díky autore, konečně střízlivý pohled zkušeného člověka.

0 0
možnosti
Foto

I já děkuji za pochopení

0 0
možnosti
PA

Co se tyka vzdelavani, tak dnesni kmeny jsou prece obdobou drivejsi prvni atestace, jenom se jinak jmenuji a samotna atestace je obdobou drivejsi druhe atestace, alespon v tom neni takovy zmatek jako driv. Dnes kdyz se rekne, ze je doktor atestovany, tak kazdy vi, co to znamena, drive se jeste bylo potreba zeptat, jak moc je atestovany.

1 1
možnosti

Nerad bych to omezoval na platy. Každý si myslí, že si zaslouží větší plat. Ono je šíleně těžké určit výši doktorských platů a jediný, kdo by to dokázal, by byl panel expertů. Ne já, ne Vy, ne stávkující lékaři.

Horší jsou přesčasy. Tady si můžeme asi všichni udělat vlastní názor. A můj je, že život je důležitější než práce. Tudíž, kdybych byl doktor, upřednostnil bych svůj život před prací

1 1
možnosti
PR

P64a76v19e64l 10R10y27š56k37a

14. 10. 2023 17:54

Když ony ty přesčasy jsou součástí práce lékařů. Těžko si představit že v nemocnici po šestácté hodině je padla, to samé o víkendu. Nemocnice není fabrika, kde se zastaví stroje a jde se domů.

1 1
možnosti
TB

Právě že mladí lékaři ve spolupráci s ČLK bojují za lepší podmínky v atestační přípravě. Už se nechtějí nechat vydírat managmentem nemocnic, že když " dobrovolně" nebudou porušovat zákoník práce, že se k té atestaci nedostanou, protože je vedení nepustí na povinné stáže a kurzy....a je naprostá nehoráznost, že nynější vláda se tento protizákonný stav snaží zlegalizovat a dělá tak z lékařů zaměstnance druhé kategorie 👎

4 0
možnosti
Foto

Atestační příprava je zbytečně svou jednostupňovitostí dlouhá. Ne každý chce být primářem. I ambulance je medicína.

3 0
možnosti
MH

Ve vší úctě pane kolego, to co jste tady předestřel, je řada méně významných aspektů, které by neměly rozhodně určovat běh věcí, Zachovávat status quo a tvářit se, že to jinak nejde, jak s zdá, že byste rád, již není možné. Možná by nebylo od věci, kdybychom přestali být typicky maloměstsky arogantní a začali se poohlížet, jak to dělají v zahraničí. Český systém je extrémně neefektivní a potřebuje kompletní reset jako sůl. Specifická česká cesta se za mě ukazuja jako neživotná.

3 0
možnosti
Foto

V zahraničí? Bohaté země si mohou dovolit víc peněz do zdravotnictví. My žijeme stále v socialistickém zdravotnictví s jeho falešným heslem: "Lid má právo na zdraví".

1 1
možnosti
JJ

Velmi se obávám, že si pacienti budou muset zvyknout na to, že se nich vystřídají ti čtyři doktoři. Pokud si pacienti žádají kvalitní péči na mezinárodní úrovni, je nutno počítat s tím, že je na to potřeba navzájem zastupitelný tým zdravotníků. O střídání sestřiček u lůžka pacienta přece nikdo nepochybuje.

3 0
možnosti
JJ

Ještě bych k tomu dodal, že bych každému doporučoval se nechat operovat v dobře fungující nemocniční "fabrice" než spoléhat na pohádkovou představu nemocničního osobního lékaře.

2 0
možnosti
MS

Dobrý den. Pokud málokdo z pacientů touží, aby se u nich vystřídali čtyři doktoři, nechť pacienti laskavě začnou dobrovolně dodržovat BOZP a na silnici nechť dodržují rychlost, nejezdí ožralí.

Pak se do nemocnice vůbec nemusí dostat a trpět neosobní výměnu doktorů.

Já doufám, že se krize z Bulovky přehoupne do všech nemocnic, protože vyhořelí zdravotníci jsou všude.

Tvrdíte, že je potíž srovnat nemocnici s továrnou na šroubky. Ale chirurgie ambulance/ lůžka se tak chová zcela reálně.

3 0
možnosti
MS

A ještě dodatek. Mě na celé situaci mrzí, že zdravotníci nejsou schopni fungovat jako jeden tým, ackoli jste na sobě zavislí.

Takže zdravotníci jsou rozděleni na lékaře mladé a staré a lékaře a zdravotní sestry, personál v nemocnici, personál v ordinaci, záchranáři.

Přitom vy sám moc dobře víte, že bez zdravotních sester byste nikoho neošetřil. Docela nechápu, že si každý jedete na svym písečku, což ukazuje i váš článek. Když se vrátím k chirurgii ambulance/ lůžka - hrnou se tam zdravotníci, nebo utíkají pryč?

Kolikrát se na chirurgii stane, že staniční/ vrchní seřve doktora (i primáře), že jejich podřízené nestíhají? Kde je ta týmová kolegialita?

5 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 20,44
  • Průměrná čtenost 1238x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik