Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

OF se o ten úpadek zasloužilo i tím, že nabádalo všechny volit OF, aby hlasy nepropadly, případně aby nezvítězili komouši. Toho se dodnes spousta voličů drží a cpe hlasy na předpokládanou větší hromadu a navíc za ty roky slibů pečených holubů přímo do úst je velmi těžké pro jakoukoliv příčetnou stranu hájit cestu k budoucí prosperitě, to nikdo dnes volit nebude, protože spousta jiných stran nabízí nesplnitelnou iluzi, která nás žene do pekel.

0 0
možnosti
Foto

K98a53r86e43l 93C59a13c21h

23. 2. 2018 23:49

Veškeré příčiny nynějšího tristního stavu tradičních politických stran a důvody vzniku nových nesystémových stran s drtivou převahou hnutí ANO popsal režisér Martinek ve svém článku, který včera zveřejnily Parlamentní listy pod názvem :

"Babiš se vám nelíbí. Estébák. A máte vůbec nějaké plány, co s touto zemí? Nebo budete jen cintat o demokracii u Havlova pomníčku? Podívejte se, co řeší svět, chytá se za hlavu režisér Martinek "

Stojí za to si ho přečíst i přes jeho délku. Kam se hrabou politologové. Lepší rozbor jsem zatím nečetl.

0 0
možnosti
Foto

No, některé neduhy zmiňuje výstižně, ale celé je to k nepřečtení a zamotané páté přes deváté.

0 0
možnosti
JL

Pane Vlasaku. Chcete zlepsit organizaci stran? Take zlepsit zapojeni stran do vedeni statu?

Velice snadne reseni. Mame 97 politickych stran a hnuti. Jejich cinnost je umoznena penezi poplatniku (nas vsech z dani) podle voleb. Zastavme tento proud penez a nechme zit strany podle jejich kompetence ziskat kapital z clenskych prispevku straniku a donaskou (limitovanou) od velkych uskupeni. Jiz toto bude mit velky vliv na vytvareni zakladnich programu stran. (levice a pravice)

Volby by meli urci JEDNU stranu k 4 letemu vedeni statu!!! (slovo "koalice" vypustit z politickeho slovniku). Ostatni musi mit moznost dusledne kontroly po tuto dobu. Kontrola musi byt podlozena organizacne. Veta "kontrola a rovnovaha" musi byt v radech vedeni statu presne definovana.

Pane Vlasak, co myslite, dokazeme to?

0 1
možnosti
Foto

Tak za prvé. Ani mně se vůbec nelíbí náš systém příspěvků peněz daňových poplatníků stranám. Stejně je utrácejí za billboardy, spoty a podobné hlouposti, pořádání megalomanských sjezdů atd. Za druhé - jednokolový většinový systém, který zřejmě navrhujete je použitelný v zemích, kde je jen několik zavedených a stabilních politických stran USA, GB). Pokud by se ad hoc k volbám straničky účelově a nikoli programově pospojovaly, při naší české svárlivosti by se jednotlivá křídla zase rychle rozpadla. Ostatně socdem nám nesvornost ráda předvádí. Svízel vidím v absenci přitažlivých stran, v následném nezájmu o vstup do stran a všeobecné neschopnosti se domluvit a občas ve své nesmiřitelnosti trochu slevit.

0 0
možnosti
PK

Svět se za poslední desetiletí hodně změnil - v leččems k horšímu. Strany i státy jsou stále více v područí kapitálu, pracují pro něj, jinakRv Smastí se nějaký program a když se dostanou k lízu tak mají zpravidla 4 roky aby vydělaly. Není to jen český problém, ale třeba rakouský, francouzský, španělský.

0 0
možnosti
JL

Pridejte hlavne ten nemecky, pane Kuchta. Merklova a Schulz je nemecky tandem jako Klaus a Zeman kdysi u nas. Jenze ten nemecky tandem povede EU!! Evropo, Evropo mas se na co tesit.

0 0
možnosti
OP

Nemohu souhlasit. Společnost již byla v době sametové revoluce zdegenerovaná totalitou a následný příval toho nejhoršího se západu se na další degeneraci jen podepsal. OF byl naopak pokus o větší sebeúctu a podporu občanů podílet se na veřejných věcech, jenže honba za kšeftem a ziskem to převálcovala

0 1
možnosti

Nápad dobrý, ale dnes už je to jinak! Klasické strany se prohřešili proti občanům tím, že začaly naši republiku rozkrádat a navíc u korýtek příliš mlaskali!

Andrej Babiš se postavil proti rozkrádání, proto je volen! Ne proto, že je tu pro všechny!

Vždyť ty klasické strany se vzdávají vládní odpovědnosti! Už nikdy je nebudu volit! Nevolil jsem je proto, by šly do opozice!

:-)

1 3
možnosti
RK

R63u52d84o52l84f 86K54o88n95c

23. 2. 2018 11:50

• Je také politika davová?

Ano. Ani při politických stranách neplatí více hlav, více rozumu. Naopak. Klidně můžeme mluvit io hlouposti iniciované skupinou.

1 1
možnosti
EH

Já vidím krizi stran v nedostatku vůdců. Vůdce musí vyvolávat silné emoce (kladné i záporné), ne být korektním managerem strany, jehož jméno znají jenom voliči.

Předtím byli vůdcové Klaus a Zeman. Teď je jenom Babiš a volební výsledky podle toho vypadají.

0 0
možnosti
Foto

Ano imponující vůdci chybí. Ale bez podpory dostatečně silné a ideově zaujaté strany je sebelepší vůdce jen kometou, která zapadne. Kde jsou dnes špičky v průzkumech politiků z prvých 20 let po listopadu?

0 0
možnosti
DB

Slabost dnešních stran je dána jejich neschopností. Neschopností vidět svět správně a dělat správnou politiku. Je to neschopnost jejich vůdců, a ve značné míře...a zde vám dávám za pravdu......i jejich nenasytnost.......

Co se týká hnutí ANO, není to firma, Skutečnost že se o tom stotisíckrát mluví, neznamená, že je to pravda a vy byste měl práv vědět, že 100x opakovaná lež se stává pravdou.

ANO těží z toho že umí a dělá a myslí. A pochopitelně i z kvality vedoucího. A. Babiše. a z kvality dalších jedinců.

Nepodléhejte nesmyslným řečem a analyzujte všechny události a to především v úrovni psychologické manipulace národa, tedy v rovině vytváření veřejného mínění dle potřeby. A to se u nás děje. A je smutné, že to nevidí ani vědomostní elita.

Není nutné být členem nějaké vyhraněné strany. Pří bližším zkoumání oněch příkladných demokratických systémů jako je UK a USA uvidíte, že se změnou vládnoucí politické strany se v reálné politice celkem nic podstatného neděje.

Dnešní Trump je jen divadlo pro lidi celého světa, aby si nevšimli co se děje skutečně a Mayová v UK i s celým Brexitem je to samé, jen systém jak odvést pozornost lidí od podstaty k nepodstatnému , které se ovšem vydává za podstatné..

2 3
možnosti
JL

Nevim kde berete ty vedomosti o stavu v jinych zemi, pane Bartosi. Mimo ty dva posledni vase odstavce, jste vse vystihl podle mne presne. Vsak perfektni prispevek znicite temi svymi uvahami. Uvahami ze zemi, ktere maji jine slozeni a organizaci vedeni statu. Skoda. Po dlouhe dobe jsem vas mohl doporucit.

0 0
možnosti
JR

J39a18n 26R84á60ž

23. 2. 2018 9:59

Hezká parafráze na to hloupé heslo z devadesátek: "Strany jsou pro straníky, ANO je pro všechny"

To přesně sedí! Vytvoření této iluze byl perfektní tah Babišova PR managementu.

Zpočátku to vypadalo, že může fungovat systém stran. Vlevo ČSSD, vpravo ODS , uprostřed KDU/ČSL a jedna extremistická strana KSČM. Ale Opoziční smlouva to celé "podělala", pohřbila důvěru ve stranický systém a lidé přestali věřit, že systém politických stran je dobrá věc zaručující stabilitu systému.

Oposmlouva je zárodek vzniku kvazistran jako je ANO, či Piráti.

4 0
možnosti
Foto

Pravda, oposmlouvu jsem v tom výčtu průšvihů opomenul:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 20,44
  • Průměrná čtenost 1238x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik