Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politické strany by neměl platit stát, taky se mi to nelíbí. Jenže členů mají strany málo a jistě nepříliš ochotných svou stranu financovat a ruka s váčkem peněz od šíbrů se natahuje. Takže jaké řešení?

0 0
možnosti
LB

Dost dobře nerozumím tvrzení, že OF zabrzdilo vznik politických stran.

V prvních komunálních volbách v roce 1990 v našem městě kandidovaly a tudíž i existovaly tyto politické subjekty:

Československá strana lidová, Strana zelených, Československá sociální demokracie, Národněsociální strana, Čsl. strana socialistická, Čsl. strana zemědělská, Občanské fórum, KAN, Liberálně demokratická strana, Sdružení podnikatelů, KSČ, SPR-RSČ, Hnutí za rovnoprávné postavení žen v Čechách

a na Moravě.

(Celkem 13 stran/hnutí)

1 0
možnosti
AR

Je to tak. A každá strana či hnutí je za svou činnost hodnocena občany ve volbách. Vloni to bylo v parlamentních a letos v komunálních!!

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím a nesouhlasím.

Naprosto nepřijímám vaše hodnocení OF, které naopak ve vakuu soustřeďovalo a orientovali bezradné a nakonec bylo základnou pro ODS.

2 0
možnosti
Foto

K90a20r90e83l 23M41á24d66l16e

29. 11. 2018 18:40

Vcelku souhlas, jen k tomu OF bych nebyl tak příkrý. Kdyby nebylo OF, tak by se do prvních svobodných voleb stejně žádné strany západního typu nedokázaly ustavit (nebo jen hodně horkou jehlou). Tehdy mě samozřejmě štvalo, jak se mezi sebou jednotlivé frakce OF řezaly, ale z dlouhodobého hlediska to jedno volební období znamenalo čas pro položení základů běžného politického prostředí (nemluvě tedy o pozdějším tunelování a podobných nešvarech).

3 0
možnosti
JL

Pane Vlasaku jiz ceska forma podpory vsem politickym stranam pomoci penez danoveho poplatnika, je zacatek naseho problemu. Muj seznam 97 politickych stran, hnuti nebo spolecnosti, s moznosti se zucastnit voleb, je ukazkou nemoznosti domluvy.

Kdyz pouziji dnesniho obsazeni Snemovny, reknete mi, proc by opozice se mela domlouvat. Vrchni clenove techto stran jsou ve Snemovne a sve postaveni maji, budou-li chytri, na ctyri roky zajistene. Jejich vykriky ovlivni volice lepe nez nejaka domluva s druhymi. (ukazovani slabosti). Nas system voleb nenuti strany k domluve.

Tento system jen roztristenost podporuje. Jiz 26 let (vyroci prijmuti ustavy). Uzasne!!!

3 0
možnosti
PK

Jaroslave, demokrati a republikání,,,,,jen dvě strany a funguje to ,tady máme pidistran kopy a žádná vize....

3 0
možnosti
JR

J39a14n 91R85á11ž

29. 11. 2018 17:32

Dokud bude jediným sjednocujícím tématem politického programu t.zv demokratické opozice, heslo "antibabiš", nemá šanci získat většinovou podporu.

Sleduji, že roste počet lidí, kteří jako já nemají Babiše v oblibě s názorem, že strany, kterým dali svým hlasem důvěru se chovají jako postpuberťáci, kteří nedostali slíbenou hračku a vztekají se, že ji drží rošťák, se kterým si hrát odmítají. Proto váhají dát těmto stranám znovu hlas, když nezačnou místo negativní, dělat politiku pozitivní, což znamená nepředloží reálný politický program oponentní tomu,co prosazuje ANO. Prohlášení, že v případě zvolení ODS tato zruší EET, je dnes pasé a stále dokola se opakující monotématické Fialovy disputace o nemorálnosti Babiše, které většinu občanů neskonale nudí, se za program politické strany, která má ambice vládnout , považovat nedají.

2 0
možnosti
JA

J98i32ř93í 79A85l63e51x23a

29. 11. 2018 18:22

No s tím, že strany nemají program, nelze plně souhlasit. Kupř. ODS, KDU, SPD, TOP, ti určitě program mají (jestli se mi nějaký líbí nebo ne, je věc jiná). Problém je ten, že nemají vůdce, který by měl charisma k přitáhnutí voličů a tudíž nejsou schopny ten program prodat.

Pokud chtějí proti Burešovi uspět, musí bojovat jeho zbraněmi, bohužel.

1 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 20,44
  • Průměrná čtenost 1238x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik