Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kterého generála ve funkci prezidenta jste měl na mysli? Pokud Ludvíka Svobodu, tak jste mě opravdu svým názorem zklamal.

3 0
možnosti
Foto

Ano, tuto tragickou postavu. Statkář z Moravy, prvorepublikový důstojník, podvolný vůči Stalinovi a Reicinovi. Gottwaldovi, tajný člen KSČ už před Únorem, zrádce Beneše, zoufalá postavička Pražského jara.

1 4
možnosti
Foto

J64a20n 10S70v40a67t38e14k

10. 2. 2022 17:09

Pane, zřejmě máte (oprávněný) dojem, že by mohl prezidentský souboj prohrát Babiš (pro mě představuje generál Pavel šanci na to, že Babiš neprojde), a proto chcete, aby z prezidentského souboje odstoupil. Nebo snad máte v kapsáři někoho jiného, kdo by byl jednak známý a jednak měl alespoň jakous takous šanci porazit v případném druhém kole "nemajitele" za Čapího hnízda?

11 2
možnosti
Foto

Lampasák nemá proti Babišovi šanci. Nepodléhejte marným nadějím.

2 7
možnosti
PJ

P85e17t13r 53J30a53h52n

10. 2. 2022 17:08

V případě pana generála opět vsadí "pravdaaláska" na chromého koně. Dopadne to stejně jako s tím Drahošem. Komu není rady...

5 3
možnosti
Foto

Lampasák nepůjde do druhého kola. Příliš nudný, to nikdo nechce. A nechlastá a není dementní. Nuda.

1 1
možnosti
Foto

Jůůů to je překrásný blog! 30 let starý vály a furt aktuální! Od roku 1989 byl ten lampasák zřejmě asi zavřený ve špajzu a teď ho někdo vytáh za ušiska! Já bych navrhoval finální souboj v druhým kole mezi Bábou a Kájínkem. Kájínek nebyl v KSČ, má odsezeno jako každý pořádný občanský kandidát na prezidenta a je pohledný a svého času byl i fyzicky mimořádně zdatný. A jak by vyjel do zahraničí na návštěvu, už svým příjezdem by si zjednal patřičný respekt. Prvotřídní kandidát. Babiš by mohl být viceprezident, nic by nám nechybělo, všichni spokojení. Miloši, sleduješ to, už žádný exekuce a insolvence?

2 0
možnosti
JW

Jedině, když si to rozmyslí Kalousek máme šanci na prezidenta, jinak to bude další v seriálu.

0 0
možnosti
MF

Ale bez premiéra Babiše by byl prezident Kalousek o ničem.

0 0
možnosti
VR

Tak přísahal před lety gen. Pavel.

Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa.

Slibuji, že budu vojákem statečným a ukázněným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských řádů, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně, svěřené mi pracujícím lidem a připravovat se na boj, abych mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou vlast a její socialistický řád proti každému nepříteli.

Já bude přísahat z pár let?

4 2
možnosti
RG

R47e31n14é 57G35u90r47a74l

10. 2. 2022 13:05

Komunisty ani STBáky nemůžu volit už z principu. Pokud po 30 letech neumí naše společnost vygenerovat někoho, kdo nebyl v KSČ, ať tam sedí klidně Okamura nebo bába Škopková. Sorry jako - kariérní komunista, syn rozvědčíka/STBáka, chystající se na stejnou kariéru (a nemluvím o Babišovi) - to fakt ne. A jestli mi chcete argumentovat jako že - celoživotní prací si to odpracoval - to si odpracoval třeba také "mlátička" Ondráček. A jak dopadl s kandidaturou v PS. To byl Demoblok morálně jednotný, že...

Ale jsu optimista. Věřím, že do druhého kola postoupí někdo "normálnější", než kariérní komunista, nebo grázl z STB, nebo rozvědčíci, agenti Kremlu, nebo co vlastně jsou... (safra, nějak mi jak AB, tak PP, splývají v jednoho).

3 4
možnosti
Foto

Kdyby Pan Bůh dal a voliči rozhodli. R^Proto jsem napsal článek, kvůli kterému mne tady některé binárně uvažující duše považuji za Babišova naháněče. Považuji za naši tragédii, že národ není schopen proti Babišovi vygenerovat někoho důvěryhodnějšího než kariérního lampasáka.

4 1
možnosti
IM

I41v88a72n 51M14i33n85á33ř

10. 2. 2022 13:05

Já jenom vůbec nechápu, proč po zrůdné totalitě a konečně šťastných 30 letech svobodného života - bylo nutné volit na Hrad exkomunistu Zemana a nyní .. opět dávat šance - dalším dvěma zaprodancům minulého režimu ??

Čím je tak vyjímečný socialistický lampasák s gloriolou generála, nebo podobně "postižený" bývalý premiér s urputně odmítanou estébáckou minulostí ?

Hlavou státu by měla být vyjímečná, moudrá a schopná osobnost, vzbuzující přirozenou úctu. Pro mou, poválečnou generaci se tak rýsuje reálně zcela možná situace - prožít zbytek života - již se sedmým presidentem tohoto smutně proslulého druhu.

4 0
možnosti
Foto

Žádná moudrá osobnost by to být nemusela. Stačilo by, aby nechlastal, nekrad a neměl zelenej mozek. Bohužel takový nejsou.

1 0
možnosti

Znám jednu holku, která si strašně vybírala. Chtěl s ní chodit chlápek, ale byl o deset let starší a plešatý. Další byl malý a měl bříško. No, je jí asi 50 let a princ na bílém koni ne a ne přijet.

Když byly volby se Zemanem, moje stanovisko bylo jasné. Budu klidně volit koně, pokud bude ve druhém kole stát proti Zemanovi. Hodlám se tohoto hesla držet. Budu volit koně, když bude ve druhém kole proti Babišovi.

Pan Pavel má svoje chyby a má jich dost. Ale umí důstojně vystupovat, je to pragmatik a to mi ke spokojenosti stačí.

20 5
možnosti
LU

Na první pohled je vidět, že jste zaujatý ;-)

3 7
možnosti
Foto

Chybí mi v článku, kdo že má být ten superman, který by měl dle Vás stát v druhém kole prezidentské volby proti Babišovi... Já osobně, kdybych si měl vybírat mezi Babišem a Pavlem, tak "jdu" do Pavla. Volby bývají v drtivé většině o zvolení menšího zla, bohužel se jen hodně zřídka vyskytne člověk ten, který by vyhověl všem, nějaký ten superman křížený s Mirkem Dušínem. Viděno tímto prismatem, je generál Pavel právě tím menším zlem. Já osobně preferuji jiného kandidáta, pokud do volby půjde, a to je pan Fischer. To je profík v politice, zkušený diplomat, a i když se všemi jeho názory nemohu souhlasit, on mi zase přijde menší zlo, než Pavel...

22 3
možnosti
Foto

Z uvažovaných i pro mne jedině Fischer. Protože bylo dobré kdyby generál nabyl sebereflexe a uvolnil prostor pro Fischera.

1 7
možnosti